Το μπλογκ μου

Αγαπητοι αναγνωστες καλωςηρθατε στο μπλογκ μου!!!
Εδω θα βρειτε κριτικες , σκεψεις και αφιερωματα για ηρωες , βιβλια , τραγουδια , ταινιες , σειρες....

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Hello February!

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες!

Καλο μας μηνα αν και λιγο πιο αργα απο οτι επρεπε!!Ελπιζω οι απονοιμες μου να σας αρεσαν και να συμφωνειτε!!


                              


 
Σημερα ομως ειναι η ωρα να καλωσορισουμε τον νεο μηνα οπως κανουμε παντα εδω στην διαδυκτικη μας παρεα!

Φεβρουαριος λοιπον αναγνωστες μου!
Ο μηνας -προοιμιο ! Φερνει σιγα σιγα την ανοιξη!! Μας προετοιμαζει δηλαδη γλυκα γλυκα και απαλα για την ποιο ομορφη εποχη του χρονου!

Ο μηνας - αντιφαση! Γιατι απο τη μια κλεινει τον κυκλο του χειμωνα αλλα ανοιγει και τον κυκλο της ανοιξης!Εχει τα κρυα του αλλα και τις ζεστες του!Τις μπορες αλλα και τις ατελειωτες λιακαδες του!!

 

Φυσικα αν και δεν ειμαι φαν δεν θα μπορουσα να μην αναφερω στη σημερινη μας αναρτηση την πολυ-αναμενομενη γιορτη του Αγιου Βαλεντινου! Την γιορτη των ερωτευμενων! Λοιπον καθε Φεβρουαριο πολλες κοπελες της ηλικιας μου περιμενουν πως και πως τη μερα αυτη!


                               



Εμενα ομως αυτη η εποχη μου αρεσει για εναν τελειως διαφορετικο λογο!! Και αυτο ειναι οι αμυγδαλιες!! Δεν ξερω γιατι αλλα απο μικρη καποιες φορες οταν ταξιδευαμε  και εβλεπα στο δρομο αμυγδαλιες  μαγευομουν! Τις λατρευα και τις λατρευω ακομα !! Ισως το μονο δεντρο που αγαπω τοσο!!



                               

Κατι αλλο που λατρευω στη φυση αυτη την εποχη ειναι οι δεκαοχτουρες!Δεν ξερω πως τις λενε επιστημονικα αλλα ναι!Και εδω αντι να σας πω το γιατι θα σας πω μια ιστορια για αυτα τα πουλια που ξερω απο μικρη και επισης λατρευω!(ή ισως οτι θυμαμαι απο αυτη...)

Λοιπον μια φορα κι εναν καιρο ηταν μια ομορφη κοπελα η Ρηνιω! Ηταν ορφανη και ζουσε με την μητρια της! Ετσι λοιπον μια μερα η μητρια της την ειχε βαλει να ψησει δεκαοχτω μικρα ψωμακια! Ετσι εκεινη ξεκινησε αλλα η μητρια της εκλεψε ενα ψωμακι! Οταν ηταν ετοιμα η μητρια την κατηγορησε πως αυτη ειχε φαει το ενα που ελειπε κι ετσι την τιμωρησε! Τοτε η Ρηνιω αρχισε να κλαιει και να λεει δεκαοχτω ειχα φιαξει - δεκαοχτω! Η μητρια της δεν την πιστευε ομως και τοτε η μικρη ευχηθηκε να ηταν πουλι για να μπορουσε να πεταξει μακρια !! Ο Θεος την ακουσε και την λυπηθηκε οποτε την εκανε πουλι! Απο τοτε λεγεται πως η Ρηνιω γυριζε στα δεντρα και λαλουσε δεκα- οχτω, δεκα-οχτω !
Απο κεινη ονομαστηκαν  τα πουλια δεκαοχτουρες !

Την ξερατε εσεις αυτη την ιστορια? Σας αρεσε??

 Βεβαια η εποχη για εμενα  σημαινει και βαθμους... Ειναι ενα κομματι πολυ αγχωδες στη ζωη ολων των μαθητων νοιμιζω! Εκει που κανεις μια χαρα μαθημα καθε μερα ολη μερα ξαφνικα σαου λενε παιρνεις βαθμους αυριο!! Και οι καθηγητες πεφτουν με τα μουτρα στις διορθωσεις και ζητανε τετραδια και ασκησεις και γενικα γινεται ενας πανζουρλισμος!!!! Ενα χαος!! ΑΛΛΑ ας μην φοβιζω αλλο τους μικροτερους μαθητες δεν ειναι και κατι το τοσο τρομερο!


Αυτα απο εμενα αγαπημενοι μου!!
Φιλακια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου