Το μπλογκ μου

Αγαπητοι αναγνωστες καλωςηρθατε στο μπλογκ μου!!!
Εδω θα βρειτε κριτικες , σκεψεις και αφιερωματα για ηρωες , βιβλια , τραγουδια , ταινιες , σειρες....

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τα χρονικα των Κειν

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες!!!
Σημερα αποφασισα να σας μιλησω για μια ακομη τριλογια που εχω διαβασει...
Εχει μια μεγαλη δοση μαγειας , μια δοση αρχαιων Αιγυπτιων θεων , πολλη δραση , καταδιωξη , αγωνια και παραστατικοτητα!!!! Το πρωτο βιβλιο λεγεται ''Κοκκινη Πυραμιδα'' και ειναι απλα υπεροχο!!!!!



Οριστε η περιληψη:

Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, ο Κάρτερ και η Σέιντι Κέιν έχουν αποξενωθεί. Η Σέιντι μένει με τον παππού και τη γιαγιά της στο Λονδίνο, ενώ ο αδερφός της ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο με τον πατέρα τους, τον ιδιοφυή αιγυπτιολόγο δόκτορα Τζούλιους Κέιν.
Μια νύχτα τα δυο αδέρφια ξανασμίγουν όταν ο πατέρας τους τα οδηγεί για ένα «ερευνητικό πείραμα» στο Βρετανικό Μουσείο, όπου ελπίζει να διορθώσει όσα πήγαν στραβά στην οικογένειά του. Όμως, αντί γι’ αυτό, απελευθερώνει τον Αιγύπτιο θεό Σεθ, ο οποίος τον στέλνει στην ανυπαρξία και αναγκάζει τα παιδιά να τραπούν σε φυγή για να σώσουν τις ζωές τους.
Σύντομα η Σέιντι και ο Κάρτερ θα ανακαλύψουν ότι οι Αιγύπτιοι θεοί ξυπνάνε και ο χειρότερος όλων τους –ο Σεθ– έχει βάλει στο στόχαστρο τους Κέιν. Για να τον σταματήσουν, τα αδέρφια πρέπει να φτάσουν μέχρι την άλλη άκρη της γης. Μια τολμηρή αναζήτηση ξεκινάει, που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην αλήθεια σχετικά με την οικογένειά τους και τη σχέση τους με ένα μυστικό τάγμα που υπάρχει από την εποχή των φαραώ.



Το δευτερο βιβλιο της σειρας λεγεται ''Πυρινος Θρονος'' και ειναι μαγευτικο...
 

 


Σας δινω την περιληψη:

Από τότε που οι θεοί της αρχαίας Αιγύπτου απελευθερώθηκαν και κυκλοφορούν στον σύγχρονο κόσμο, ο Κάρτερ Κέιν και η αδερφή του  Σέιντι έχουν βρει τον μπελά τους. Γιατί μπορεί, ως απόγονοι του Οίκου της Ζωής, να έχουν μαγικές δυνάμεις, αλλά οι δόλιοι θεοί της Αιγύπτου δεν τους αφήνουν να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους. Επιπλέον, ο πιο απειλητικός από όλους τους θεούς –το φίδι του Χάους, ο Άποφις–, είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί.
Για να έχουν κάποια ελπίδα να τον αντικρούσουν, τα δύο αδέρφια πρέπει να επαναφέρουν στη ζωή τον θεό ήλιο, τον Ρα. Μόνο που αυτός ο άθλος είναι πιο δύσκολος από οτιδήποτε έχει καταφέρει ποτέ οποιοσδήποτε έμπειρος μάγος, γιατί πρώτα πρέπει να ψάξουν στον κόσμο για να βρουν τα τρία τμήματα του Βιβλίου του Ρα, κι όταν τα βρουν, πρέπει να μάθουν πώς να εκτελέσουν τα απαραίτητα ξόρκια.
Α, και κάτι ακόμα. Ξεχάσαμε ν’ αναφέρουμε ότι κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκεται ο Ρα...


Το τριτο και τελευταιο βιβλιο της σειρας ειναι '' Η σκια του ερπετου''! Υπεροχος ο επιλογος της καταπληκτικης αυτης σειρας...

 


Απολαυστε:

 
Όταν οι νεαροί μάγοι Κάρτερ και Σέιντι Κέιν μάθαιναν πώς να ακολουθούν το μονοπάτι των θεών της Αρχαίας Αιγύπτου, ήξεραν ότι θα χρειαζόταν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της τάξης στον κόσμο. Αυτό που δεν ήξεραν, όμως, ήταν πόσο χαοτικός θα γινόταν ο κόσμος. Το φίδι του Χάους, ο Άποφις, έχει ελευθερωθεί και απειλεί να καταστρέψει τη γη μέσα σε τρεις ημέρες. Οι μάγοι έχουν χωριστεί σε αντίπαλα στρατόπεδα κι όσοι από τους θεούς έχουν απομείνει είναι αδύναμοι. Τι μπορούν να κάνουν δύο έφηβοι και μια χούφτα νεαροί εκπαιδευόμενοι;

Προσωπικη γνωμη:

Λοιπον δεν υπαρχουν πολλα να πουμε επι του θεματος... Το χιουμορ ,  η δραση , η αγωνια , η παραστατικοτητα , ο ρομαντισμος  αλλα και τα πιστευω ενος ολοκληρου λαου συνδυαζονται μαγικα και αποκτουν νεα υποσταση και νοημα μεσα απο το μοναδικο τροπο γραφης του Ρικ Ριορνταν !!!
Ειναι ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο γιατι μεσα απο αυτο το βιβλιο ερχομαστε σε επαφη με εναν εξισου αρχαιο με τον ελληνικο  πολιτισμο και μαθαινουμε πολλα πραγματα για τις πεποιθησεις εκεινων των ανθρωπων με αυτον τον υπεροχο και μοναδικα ωραιο τροπο !!!



4 σχόλια:

  1. <3 <3 Η αγαπημένη μου σειρά. Μ'αρέσουν κ τα αιγυπτιακά πολύ οπότε... Ο ίδιος συγγραφέας έχει γράψει κ τα Πέρσυ Τζάκσον, τα έχεις διαβάσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη maraki
      Ειναι δυνατον? φυσικα κι εχω διαβασει τα Περσι Τζακσον!! χαχχα αφου σου λεω τιποτα δεν ξεφευγει απο τα χερακια μου χεχε!!

      Διαγραφή
  2. Παιδιά και εγώ επίσης λάτρεψα τη σειρά αλλά θα ήθελα να έχει και ένα ακόμα βιβλίο αυτής της σειράς γιατί στο τέλος του τρίτου βιβλίου αφήνει κάποια υπονοούμενα.Επίσης και εγώ λατρεύω τον αιγυπτιακό πολιτισμό😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή