Το μπλογκ μου

Αγαπητοι αναγνωστες καλωςηρθατε στο μπλογκ μου!!!
Εδω θα βρειτε κριτικες , σκεψεις και αφιερωματα για ηρωες , βιβλια , τραγουδια , ταινιες , σειρες....

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Νυχτερινο Σχολειο 2 , 3 , 4

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες

Ηρθαν και οι κριτικες για τα 3 επομενα βιβλια της σειρας!

Σας δινω την περιληψη του 2ου βιβλιου: Κληρονομια




Όταν ξεσκεπάζεις μυστικά, ξεσκεπάζεις και ψέματα…
Τον τελευταίο χρόνο η Άλι αντιμετώπισε τρεις συλλήψεις, τη δολοφονία μιας φίλης, τη διάλυση της οικογένειάς της. Μέσα σε όλ’ αυτά, έπαψε να πιστεύει στον εαυτό της. Το μόνο φωτεινό σημείο ήταν πλέον η νέα της ζωή στην Κιμμέρια Ακαδημία. Το μοναδικό μέρος όπου ένιωθε ότι ανήκε. Το μέρος που έφερε κοντά της νέους φίλους, όπως και τον υπέροχο Κάρτερ Ουέστ. Οι τοίχοι της Κιμμέριας Ακαδημίας όμως δεν περικλείουν έναν ονειρεμένο παράδεισο, αλλά κινδύνους και απειλές πέρα από κάθε φαντασία. Η ζωή μαθητών και καθηγητών κρέμεται από μια κλωστή και η οικογένεια της Άλι –από τη μυστηριώδη γιαγιά της μέχρι τον εξαφανισμένο αδελφό της– βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Και αυτή τη φορά κανένας δεν πρόκειται να σώσει την Άλι. Αυτή τη φορά θα πρέπει να σωθεί μόνη της…

Προσωπικη γνωμη:

Η δευτερη χρονια φοιτησης της Αλι στην κιμμερια ξεκινα επεισοδιακα. Οταν πηγε στο σπιτι της στο Λονδινο την εντοπισε ο Ναθανιελ... Ετσι οδηγειται στο σπιτι της κολλητης της Ρειτσελ Πατελ. 
Εκπληκτικες περιγραφες, αμετρητες σκηνες δρασης, πλοκη , ομορφια , τελειοτητα!!
Μοναδικος ο τροπος γραφης της Ντοχερτι .

Ας δουμε τα νεα προσωπα του βιβλιου:

    Ρειτσελ Πατελ (Ρειτς)

Μια εκπληκτικη και ομορφη κοπελα με στιλπνες καστανες μπουκλες να πλαισιωνουν το προσωπο της. Εξυπνη , μελετηρη ,αστερι στις θετικες επιστημες ,η Ρειτς θελει να γινει μια σπουδαια γιατρος.Ο πατερας της ασχολειται με την ασφαλεια του σχολειου καθως και με την εκπαιδευση των μαθητων του Νυχτερινου Σχολειου.




Κριστοφερ Σερινταν

Ο μεγαλος(εξαφανισμενος) αδερφος της Αλι . Ταχθηκε στο πλευρο του Ναθανιελ και για αυτο εξαφανιστηκε. Ανοιχτο-καστανα μαλλια , γκριζα ματια, ψηλος.Ηταν παντα εκει για την αδερφη του,  την επαιρνε απο το σχολειο , τη βοηθουσε με τα μαθηματα της...








και τωρα η περιληψη του 3ου βιβλιου: Ραγισμα


Νυχτερινό Σχολείο: Το ράγισμα


Συντετριμμένη κι εξοργισμένη, και κάτω από τη συνεχή απειλή του άγνωστου κατασκόπου στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι Σέρινταν νιώθει χαμένη. Και τώρα πια δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι – οι πάντες καταρρέουν. Οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, οι καθηγητές στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, οι Κανόνες χάνουν την ισχύ τους. Όταν ο Ναθάνιελ αποκαλύπτει το σχέδιο και τη στρατηγική του, η Ιζαμπέλ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της Κιμμέριας Ακαδημίας, του Νυχτερινού Σχολείου και ολόκληρης της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από αυτά. Κι έτσι όπως το σχολείο διολισθαίνει σ’ ένα ολέθριο τέλμα παράνοιας και καχυποψίας, όλοι θεωρούνται ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όλοι μπορούν να φυλακιστούν χωρίς αποδείξεις και να καταδικαστούν χωρίς δίκη. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να τους βλάψει ο Ναθάνιελ. Αυτή τη φορά βλάπτουν μόνοι τους τον εαυτό τους.




Ποσωπικη γνωμη:


Ακομα ενα υπεροχο βιβλιο με το εκπληκτικο συγγραφικο υφος της  Ντοχερτι.
υπαρχουν βασιμες υποψιες  για τον κατασκοπο , οποτε η δραση του βιβλιου επικεντρωνεται στην προσπαθεια της Αλι και της ομαδας της να τον ανακαλυψουν . Αγωνια , αγχος , φοβος , απογνωση ειναι μερικα απο τα συναισθηματα που βγαζει το βιβλιο.







Ωρα για την  περιληψη του 4ου βιβλιου της σειρας: Αντισταση


 

Αφού πέρασε μήνες σε κρησφύγετα μακριά από την Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι επιστρέφει και βρίσκει το σχολείο σε μεγάλη αναταραχή. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η σκιά του Ναθάνιελ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ν’ αποκτήσει ό,τι θέλει, πέφτει βαριά παντού γύρω της.
Ένας μυστικός εμφύλιος πόλεμος διχάζει την κοινωνικοπολιτική ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας και η οικογένεια της Άλι παίζει ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις. Και οι δύο πλευρές θέλουν την Άλι με το μέρος τους κι ο Ναθάνιελ θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να τα καταφέρει. Αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να τον πολεμήσει μέχρι τελικής πτώσεως. Οι φίλοι της είναι έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό της – ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους για χάρη της. Μόνο που, αν τους συμβεί κάτι, η Άλι δε θα το αντέξει.
Η αντίσταση αρχίζει εδώ. Τα πάντα διακυβεύονται. Ο νικητής τα παίρνει όλα…


Προσωπικη γνωμη:

Λοιπον εδω ατυχησα διοτι το συγκεκριμενο βιβλιο μολις κυκλοφορησε κι ετσι δεν εχω προλαβει νατο διαβασω. Να ειστε σιγουροι ομως πως αμεσως μολις το διαβασω θα κανω την κριτικη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου